Kami Bina & Urus Kedai Online Anda

Anda NakJugak Tingkatkan Jualan?

Kami bantu anda meningkatkan jualan dengan membina satu lagi channel jualan untuk anda,

iaitu Kedai Online khusus untuk perniagaan dan produk-produk anda.

Kami menawarkan perkhidmatan ini dengan harga yang sangat-sangat mampu milik,

iaitu harga yang membuatkan anda susah tidur malam kalau tidak ambil tawaran kami.

Harga perkhidmatan kami sangat mampu milik kerana perkhidmatan kami khusus untuk Founder & Pemilik yang baru bertapak dalam dunia perniagaan

serta untuk stokis, leader dan agen yang ingin mengukuhkan perniagaan mereka.

Sekiranya pada masa ini, meningkatkan jualan adalah salah satu objektif anda dalam perniagaan, sila teruskan membaca

Kenapa Masih Perlu Kedai Online?

Kan dah ada media sosial macam Facebook, Instagram, Whatsapp ?

Kan dah ada marketplace macam Shopee, Lazada ?

Sebelum Tengok Jawapan….

Jom Faham Dulu Maksud Dan Perbezaan Website, e-Commerce, Marketplace & Kedai Online

Website: Kumpulan halaman pada suatu domain di Internet yang dibuat dengan tujuan tertentu dan dapat diakses menggunakan sebuah browser. Website penting untuk membina branding sesebuah perniagaan. Sebuah website perniagaan yang biasa, hanya mengandungi maklumat tentang syarikat dan produknya tanpa ada transaksi urusniaga. 

e-Commerce: Suatu platform yang membenarkan transaksi komersial/urusniaga secara online, merangkumi proses pembelian dan pembayaran. e-Commerce penting untung memudahkan transaksi perniagaan.

Marketplace: Adalah sebuah e-Commerce Website atau aplikasi mobile. Ini bermakna, ianya menggabungkan peranan website dan  e-Commerce. Pemilik marketplace membenarkan ramai pihak ketiga iaitu pemilik produk untuk menjual produk mereka. Pemilik marketplace menguruskan proses pembelian dan pembayaran, lalu mereka mengambil komisen dari hasil jualan. Pihak pemilik produk menguruskan catalog produk mereka dan juga menguruskan proses penghantaran. Marketplace penting sebagai pasaraya untuk pemilik produk yang tidak memiliki brand dan kedai sendiri. Brand yang dipasarkan di marketplace adalah brand pemilik marketplace sendiri contohnya Amazon, Shopee, Lazada.

Kedai Online: Sama seperti marketplace, kedai online juga adalah sebuah e-Commerce Website. Cuma ianya berbeza daripada marketplace kerana kedai online hanya menjual produk pemiliknya. Pemilik kedai online mempunyai kuasa mutlak ke atas website ini dan website ini menjadi medan utama untuk membina brand sendiri.

🔥Berbalik kepada persoalan tadi, kenapa masih perlu Kedai Online sedangkan….

Facebook kan ada, Instagram kan ada, Whatsapp kan ada

Facebook, Instagram dan Whatsapp adalah platform perniagaan yang utama bagi peniaga online. Berniaga di platform ini tidak salah, tapi anda telah rugi dalam beberapa aspek jika anda hanya berniaga di media sosial sahaja. Kenapa Amazon, Shopee, Lazada tidak menggunakan media sosial sahaja untuk berniaga? Kenapa mereka semua mempunyai e-Commerce website mereka sendiri? Jawapannya ialah e-commerce website mempunyai banyak kelebihan berbanding dengan berniaga di platform media sosial sahaja.

Berikut ada beberapa fakta penting untuk anda fikirkan:

Facebook, Instagram, Whatsapp adalah media sosial, ia lebih sesuai digunakan sebagai platform marketing bisnes anda, bukan pusat utama bisnes anda. Hanya gunakan media sosial ini sebagai cara menarik trafik pelanggan ke e-commerce website anda iaitu kedai online anda.

Kedai Online akan menyimpan semua data pelanggan anda dengan automatik. Dari data-data ini anda akan mengetahui demografik pelanggan anda, di mana anda boleh gunakan data ini sebagai marketing di masa hadapan. 

Jangan susahkan customer. Dengan website e-commerce, anda tak perlu memberitahu setiap pelanggan anda tentang cara bayaran untuk membeli produk anda. Cara pembayaran yang automatik dan layan-diri lebih memudahkan pelanggan. Jika menggunakan media sosial semata-mata, pelanggan anda perlu pergi ke bank untuk depositkan bayaran, atau membuka online banking, selepas itu pelanggan perlu pula lagi hantarkan bukti bayaran.

Kedai Online membolehkan anda menguruskan produk katalog yang sangat besar. Anda juga boleh menambah bermacam-macam ciri menarik untuk kedai online anda seperti diskaun harijadi, diskaun pembelian terpilih, email invois, resit secara automatik, memberi points kepada pelanggan anda, menambah live chat dan lain-lain lagi.

Dengan Kedai Online, anda dapat menyediakan sistem agen iaitu Affiliate Marketing bagi memperkuatkan lagi keupayaan jualan anda. Dengan sistem ini agen-agen dapat diuruskan dengan mudah dan mereka hanya perlu mempromosikan link produk-produk anda. 

Siapa boleh jamin kelangsungan Facebook, Instagram, Whatsapp? Jika sesuatu terjadi kepada media sosial, anda tahu bisnes anda tetap utuh kerana anda mempunyai kedai online sendiri.

Juga kenapa masih perlu Kedai Online sedangkan….

Shopee kan ada, Lazada kan ada

Marketplace juga adalah platform perniagaan yang utama bagi peniaga online. Berniaga di platform ini tidak salah, tapi anda telah rugi dalam beberapa aspek jika anda hanya berniaga di marketplace sahaja.

Berikut ada beberapa fakta penting untuk anda fikirkan:

Marketplace biasanya lebih menekankan kepada branding pemilik marketplace dan tidak kepada pemilik produk. Oleh itu Kedai Online dapat membina branding untuk mengukuhkan perniagaan.

Pemilik marketplace biasanya mengambil sejumlah komisen daripada setiap jualan yang dibuat.

Pemilik marketplace mempunyai polisi dan cara pengurusan mereka sendiri yang kadang-kala tidak bersesuaian dengan pemilik produk.

Dengan mempunyai Kedai Online sendiri, anda dapat menyediakan sistem agen iaitu Affiliate Marketing bagi memperkuatkan lagi keupayaan jualan anda. Dengan sistem ini agen-agen dapat diuruskan dengan mudah dan mereka hanya perlu mempromosikan link produk-produk anda. 

Kami Cadangkan Agar Anda…

Teruskan berniaga di media sosial

Teruskan berniaga di marketplace

TETAPI, ANDA MESTI…

Tambah sales channel anda untuk kejayaan hari ini dan kecemerlangan masa hadapan

🔥Oleh itu bangunkan Kedai Online anda hari ini🔥

Ciri-Ciri Utama Kedai Online

✅ Sesuai untuk pengeluar produk atau HQ, stokis, sales leader dan agen produk.

✅ Sesuai untuk produk makanan (termasuk kedai makan), kesihatan, kecantikan, pendidikan. barangan rumah, pakaian, gajet, permainan atau apa sahaja produk yang dijual secara runcit.

✅ Design yang simple dan praktikal bagi memudahkan pelanggan membuat pembelian.

✅ Responsive Design membolehkan paparan terbaik di semua gajet samada telefon, tablet atau komputer.

✅  Boleh set katalog produk untuk jumlah produk tanpa had. 

✅  Tersedia dengan kemudahan Wish List, Shopping Cart & Check Out.

✅  Tersedia dengan kemudahan Payment gateway yang membolehkan Pelanggan boleh membuat bayaran melalui online banking. debit/credit card tanpa perlu memberikan resit atau maklumat pembayaran.

✅  Tersedia dengan sistem agen iaitu Affiliate Marketing bagi memperkuatkan lagi keupayaan jualan anda. Dengan sistem ini agen-agen dapat diuruskan dengan mudah dan mereka hanya perlu mempromosikan link produk-produk anda. 

Kos Membina & Mengurus Kedai Online

Keterangan di bawah adalah untuk membantu anda lebih memahami kos berkaitan pembangunan dan pengurusan sesebuah Kedai Online. Kos pelaburan Kedai Online merangkumi:

Domain – Setiap Kedai Online memerlukan domain (contoh *.com atau *.com.my atau *.biz atau lain-lain). Ianya umpama alamat lokasi kedai anda. Pemilikan domain diperbaharui setiap tahun dan dicaj secara tahunan.

Web Hosting – Kedai Online anda memerlukan server dan infrastruktur internet berkelajuan tinggi supaya boleh diakses oleh pelanggan. Bagi menjimatkan kos penyediaan server dan infrastruktur, server Kedai Online anda diletakkan di Web Hosting dan dicaj secara bulanan. Nama Domain anda akan diselaraskan Web Hosting ini.

Pembangunan – Kos berdasarkan upah dalam membuat kerja-kerja teknikal pembangunan Kedai Online termasuk kerja-kerja untuk membuat design gambar dan banner. Ianya dicaj sekali sahaja.

Pengurusan – Meliputi kerja-kerja mengemaskini maklumat Kedai Online dan juga menyemak rekod pembelian. Pemilik Kedai Online perlu menyediakan kakitangan untuk melaksanakan tugasan ini. Sekiranya tugasan ini dijalankan oleh kami, ianya dicaj secara bulanan.

Sebutharga Kedai Online

 

Pendaftaran Domain (Kos Wajib)

RM100 setahun (anggaran kerana kos bergantung kepada nama pilihan) Klik Sini Untuk Beli

Web Hosting (Kos Wajib)

RM40 sebulan Klik Sini Untuk Beli

Pembangunan (Kos Wajib)

RM300 Klik Sini Untuk Beli

Menyediakan WordPress, WooCommerce, Plugin

Menyediakan Theme dan Layout 

Menyediakan kemudahan Payment Gateway mengunakan ToyyibPay

Memasukkan maklumat kedai (About Us)

Memasukkan maklumat produk sehingga maksimum 10 produk. (Setiap tambahan produk akan dikenakan caj tambahan RM10 setiap produk)

Latihan pengurusan Kedai Online selama 1 jam (jika perlu) 

Latihan pengiklanan Facebook Ads selama 1 jam (jika perlu)

Pemilik Kedai Online bertanggungjawab memberi banner, maklumat syarikat, logo, image dan maklumat produk (format dan saiz yang boleh digunakan dalam pembangunan ini)

Tempoh pembangunan adalah 3 hari daripada tarikh semua maklumat yang diperlukan oleh pihak kami diterima daripada pihak pemilik Kedai Online

Perkhidmatan Tambah Nilai Lain (Kos Pilihan Jika Perlu)

Mengemas kini produk sehingga maksimum 10 produk = RM50 sebulan Klik Sini Untuk Beli

Menambah atau mengemas kini setiap tambahan produk sekiranya lebih dari 10 produk = RM10 Klik Sini Untuk Beli

Pengurusan memantau dan memaklumkan pesanan = RM50 sebulan Klik Sini Untuk Beli

Membina Sistem Agen (Affiliate Marketing) = RM420 Klik Sini Untuk Beli

Buat & Setting Facebook Ads = RM50 Klik Sini Untuk Beli

Penyedian Banner Kedai Online= RM30 Klik Sini Untuk Beli

Penyedian Logo Kedai Online = RM50 Klik Sini Untuk Beli

Penyedian Image produk = RM20 Klik Sini Untuk Beli